IRB - Priliv revolving sredstava od 50 miliona KM

Bez autora
Sep 02 2010

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske /RS/ u ovoj godini očekuje priliv revolving sredstava od oko 50 miliona, a do 2012. godine i više od 150 miliona KM. U ovoj godini plasirano je 43 odsto od planiranih sredstava, ali će plan pretrpjeti određena izmjene uslovljene izmjenom i dopunom Razvojnog programa RS koji je Narodna skupština RS usvojila u julu, kojima se produžava primjena razvojnog programa do 2012. godine, osnovan je Garantni fond i predviđeno je osnivanje fonda zapadno-krajiških opština. IRB RS je dobila i nove zadatke koji zahtjevaju i određene promjene u planu plasmana za ovu godinu. Primjetan je određeni napredak u plasiranju kredita za početne poslovne aktivnosti. U 2008. godini plasirano je svega 130.000 KM, ali već sljedeće godine plasirano je više od milion KM...

IRB - Priliv revolving sredstava od 50 miliona KMInvesticiono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske /RS/ u ovoj godini očekuje priliv revolving sredstava od oko 50 miliona, a do 2012. godine i više od 150 miliona KM, izjavio je direktor Banke Milenko Pavlović.

"U ovoj godini plasirano je 43 odsto od planiranih sredstava, ali će plan pretrpjeti određena izmjene uslovljene izmjenom i dopunom Razvojnog programa RS koji je Narodna skupština RS usvojila u julu, kojima se produžava primjena razvojnog programa do 2012. godine, osnovan je Garantni fond i predviđeno je osnivanje fonda zapadno-krajiških opština", rekao je Pavlović za "Euroblic".

On je dodao da je IRB RS dobila i nove zadatke koji zahtjevaju i određene promjene u planu plasmana za ovu godinu.

"Primjetan je određeni napredak u plasiranju kredita za početne poslovne aktivnosti. U 2008. godini plasirano je svega 130.000 KM, ali već sljedeće godine plasirano je više od milion KM. S obzirom na svakodnevene vijesti o krizi i ekonomskim problemima samo najhrabriji se odlučuju na pokretanje sopstvenog biznisa", naglasio je Pavlović.

On je istakao da duboko vjeruje u ispravnost ideje ove banke i njene strategije, te da će Uprava raditi tako da ispuni velika očekivanja javnosti.

"Pooštrili smo kontrolu članstva u upravnim i nadzornim odborima preduzeća, kao i učešće u vlasništvu akcionarskih društava zaposlenih i članova njihovih porodica. Svi radnici IRB-a su te podatke dostavili stručnim službama i obavezni su da prijave svaku promjenu u tim odnosima", rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da je povrat sredstava prema IRB-u sto odsto, jer je garant povrata plasiranih sredstava poslovna banka posredstvom koje je korisnik tražio, odnosno dobio kredit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik